Harjoitusotteluiden "pelisäännöt"

1) Tuomari ei voi toimia ottelussa tuomarina, mikäli peli on yli oman päättyneen kauden luokituksen. Luokituksen ylittäviä pelejäkin voi tulla kauden aikana, mutta ne mennään aina KUJEKin asettelijan kautta. Luokitukset ovat siis voimassa ihan samalla tavoin kuin sarjakaudellakin. Jos sinua pyydetään yli luokituksesi olevaan peliin, voit kertoa kysyjälle, että KUJEKin asettelijan kautta pystyy tilaamaan tuomarin, jolla luokitus riittää kyseiseen peliin.

 

2) Ottelupaikalle on saavuttava viimeistään 30 minuuttia ennen kyseisen ottelun alkua, kolmikkopeleissä viheltäjä on yhteydessä avustaviin peliä edeltävään päivään mennessä ja sopii kokoontumisajan.

 

3) Tuomareiden on käytettävä kimppakyytejä kolmikkopeleissä aina kun se on mahdollista.

 

4) Mikäli harjoituspeliin menee tai tulee suoraan futsaleista, laskutetaan matkakorvaukset todellisten kulujen mukaisesti (ei siis kotoa!).

 

5) Kaikkien harjoituspeliin osallistuvien henkilöiden nimet täytyy löytyä allekirjoitetuilta papereilta ENNEN peliä. Jos joukkueilla on pöytäkirjapohja, siihen täytetään pelaajat ja taustahenkilöt ja pöytäkirja allekirjoitetaan. Mikäli pöytäkirjaa ei ole, nimilistat kirjoitetaan vaikka ruutupaperille ja joukkueen taustahenkilö vahvistaa nimilistan allekirjoituksellaan.

 

6) Jos ottelussa tulee raportin aiheuttava tapahtuma, siitä kirjoitetaan raportti piirille ihan samalla tavalla kuin kaikista sarjapeleistäkin.

 

7) Mikäli ottelussa tulee punainen kortti, joukkue jatkaa ottelun loppuun asti vajaalukuisena. Joukkueet eivät voi keskenään tehdä tästä poikkeavaa sopimusta.

 

8) KUJEKin sivuilta löytyvät erotuomaripalkkiot harjoituspeleihin, linkki:Harjoitusotteluhinnasto 2018
Mikäli harjoituspelissä pelaa kaksi eri sarjatasoilla pelaavaa joukkuetta, peliaika / palkkio määräytyy aina ylemmän sarjatason mukaisesti.

Jos esimerkiksi M4 ja M6 joukkue pelaa vastakkain, palkkio on M4 tason mukainen peliajan pituutta soveltaen.

 

HUOM! TUOMARIT EIVÄT VOI VIHELTÄÄ MILLÄÄN MUULLA PALKKIOLLA MITÄ TAULUKOSSA OTTELU ON HINNOITELTU!

(ainoa poikkeus on, jos haluat talkoina viheltää ilmaiseksi vaikkapa naapurisi joukkueen pelin)

 

9) Mikäli harjoituspeli pelataan poikkeavalla peliajalla, lasketaan tai nostetaan palkkiota samassa suhteessa.

 

11) Harjoituspelien erotuomaripalkkiot ovat veronalaista tuloa. Jos itse haluat päästä helpommalla, toimi seuraavasti:

  • vältyt veroteknisiltä ongelmilta, jos pyydät ottelusi laskutettavaksi kerhon kautta. Kerho lähettää tilaajalle laskun ja maksaa palkkiosi heti, kun olet Molariukselle (toimisto@kujek.fi) lähettänyt tiedot ottelustasi:

  • laskutettava seura/joukkue/henkilö osoitteineen (myös sähköposti), ottelupäivämäärä, kenttä ja sovittu palkkio ja edestakainen matkasi ottelupaikalle

 

TUOMARIT SIIS VOIVAT KÄYDÄ JOUKKUEEN JA TUOMARIN KESKINÄISELLÄKIN PALKKIONMAKSUSOPIMUKSELLA VIHELTÄMÄSSÄ OTTELUN/OTTELUITA, MUTTA NÄITÄ OHJEITA/SÄÄNTÖJÄ ON SILTI NOUDATETTAVA!

 

12) Jos haluat urallasi ylöspäin kohti haastavampia tehtäviä, harjoituspelit ovat hyviä paikkoja näyttää osaamista. Talvikaudella pelejä on vähemmän, joten tarkkailijan saaminen paikalle on hyvinkin mahdollista.