toukokuu: mölkky

Antti Puputti kirjoitti:

9.4.2018 Kujekin runsaslukuinen 8 henkilön ryhmä kokoontui Viertolan koulun Mölkky-pyhätössä Vantaalla. Näytti pitkään siltä, että pelit aloitetaan 7-pelaajalla, kunnes Vitali saapui tuttuun tapaan 10 minuuttia myöhässä pelipaikalle.

Ennen pelien aloitusta, kerrattiin lajin säännöt ja jaettiin osallistujat kahteen lohkoon.

1. Lohko

- Japi

- Henkka

- Vitali

- Antti

2. Lohko

- Petri

- Milko

- Hannes

- Ville

Alkusarjassa pelattiin kaksi erää kutakin oman lohkon jäsentä vastaan ja jatkopelit määräytyivät voitoista kertyneiden pisteiden mukaan.

Lohkosijoitukset:

1. Lohko

- Japi 5p

- Antti 4p.

- Henkka 2p.

- VItali 1p.

2. Lohko

- Hannes 5p.

- Ville 3p.

- Petri 3p.

- Milko 1p.


Puolivälierät:

A1-B4 Japi - Milko 2-1

A2-B3 Antti - Petri 2-0

B1-A4 Hannes - Vitali 0-2

B2-A3 Ville - Henkka 2-0

Lohkonsa viimeiseksi jäänyt musta hevonen Vitali, yllätti "win the right games" momentumillaan tiputtamalla 1. Lohkon voittajan säälipleijareihin.

Välierät:

V1-V4 Japi - Ville 0-2

V2-V3 Antti - Vitali 2-1

Alempi loppusarja:

H1-H4 Milko - Henkka 2-0

H2-H3 Petri - Hannes 1-2

 

Ville yllätti yleisön tiputtamalla lajin aktiiviharrastajan ja ennakkosuosikin Japin pronssipeliin. Vitalille tarjottiin hopealautasella finaalipaikkaa, mutta tosipaikan tullen kävi kuin OP Karjalaiselle MM-moukarissa, 6 epäonnistunutta heittoa ja tyytyminen pronssipeliin.

Sijoituspelit:

1-2. Ville-Antti 1-2

3-4. Japi-Vitali 2-0

5-6. Milko-Hannes 0-2

7-8. Henkka - Petri 0-2

Allekirjoittanut ei seurannut miten muiden sijoitusottelut sujuivat, mutta pelit olivat varmasti kovatasoisempia kuin finaalisarja Villeä vastaan. Kylmyys, vastatuuli ja suorituspaineet pitkittivät pelejä ja ratkaisuja äärimmilleen, mikä näkyi takana seisseen sikakatsomon kuittailuna ja turhautumisena. Monen epäonnistumisten suman jälkeen viimeisen korren vei allekirjoittanut, vaikka monta kertaa peli oli katkolla vastustajalle. Ei tiedolla tai taidolla vaan tuurilla!

Pelien jälkeen siirryttiin after-skin puolelle Vantaan Old Storyyn, missä väkeä oli yhtä paljon kuin Saipan maalilla. Japi piti lupauksensa ja tarjosi palautusjuomat häntä paremmin sijoittuneille osallistujille.

Loppusijoitukset:

1. Antti

2. Ville

3. Japi

4. Vitali

5. Hannes

6. Milko

7. Petri

8. Henkka