Ratapyöraily 15.5.2019

Kujek Gamesin toukokuun osakilpailu kisailtiin tällä kertaa historiallisissa maisemissa Käpylän velodromilla. Tämä vuonna 1936 valmistunut pyöräilyvelodromi toimi näyttämönä jossa 4 kujekkilaista ottivat mittaa toisistaan pyöräilynopeudessaan 500 metrin matkalla kun Jarno jäi mittamieheksi helmitaulun kanssa kaiteen toiselle puolelle.

Ensiksi tosipyöräilijät näyttivät mallia miten todella kisataan velodromilla ja me vain lähinnä kauhistelimme vauhtia ja kaarteen jyrkkyyttä. Lopulta meidänkin aika päästä radalle koitti. Kujek Gamesia useana vuonna ylivoimaisesti dominoinut Raumala ilmoitti aloittavansa lämmittelyn vielä myöhemmin illalla olevaan miesten Vitosen avustavan tehtävään ja jätti pyöräilyn väliin. Kaikki ovat kuulemma pois ottelun lopusta.

Jarkko Rantanen aloitti ensimmäisenä. Jarkko pääsi hyvään vauhtiin lämmittelykierroksella ja Jarkko oli hyvin kiihdyttämässä kohti aikakierroksen lähtöä. Jotain mystistä kuitenkin tapahtui lähtöviivan ylityksen jälkeen ja Jarkko ajatui radalta ulos tekonurmikentälle. Jarkko keskeytti aikakierroksen ratarikkoon 20 metrin polkemisen jälkeen.

Jarkon jälkeen oli vuorossa allekirjoittanut. Jo itse pyörän kyytiin nouseminen oli haastavaa lukkopolkimineen ja pyörän pienen koon huomioiden. Kun vauhtiin pääsi niin mielessä oli lähinnä ohjaajan sanat että mitä ikinä teet niin älä ns. rullaa vapaalla. Ratapyörissä on kiinteä välitys jossa polkimet pyörivät koko ajan ja polkemisen lopettaminen päättyisi äkkipysähdykseen ja ilmalentoon tangon yli. Itse rata on hieman epätasainen ja kaarre on todella jyrkkä. Ei tehnyt mieli lähteä katsomaan maisemia yläkaarteesta. Itse kierros meni suht hyvin pelonsekaisin tuntein.

Sami Katko toimi illan viimeisenä pyöräilijänä. Samikin valitti uskon puutetta nojata kaarteissa jyrkkään rataan ja hakea huippunopeutta pyöräilemiseensä. Voittajaksi selviytyi Jarnon käsiajanoton perusteella allekirjoittanut, Sami tuli toiseksi ja Jarkko oli aloitetulla 20 metrin matkallaan 3. sijalla.

Webmasterin kommentti: kolmen ensimmäisen osalta pisteet jaetaan sijoitusten mukaan. Keskeyttäneet saavat mukana olostaan ilman tulosta kaikki kolme pistettä. Saa vastakommentoida!